Yufka Lahmacun Tarifi
Yufkaları ortadan ikiye kesin. Eritilmiş margarin ve sütü karıştırın. Yufkaların üzerine sürün. Kesilmiş taraflarından yufkanın yarısına kadar rulo şeklinde sararak ve iki ucunu yufkaların kenarına sıkıştırarak yuvarlaklar elde edin. Bir kapta ince kıyılmış soğan, domates ve maydanozu kıymayla karıştırın. Tuz, karabiber ve salçayı ekleyip karıştırın. Yufkaların üzerine harcı iyice yayın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlanmış fırında pişirip servis yapın.
- 6 yufka
- Yarım kg köftelik dana kıyma
- 2 domates, maydanoz ve soğan
- Yarım paket margarin
- Yarım su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz ve karabiber
0 yorum: