Levrek Sarma Tarifi
Levrekleri sarma şekli alması için fırın tepsisi üzerinde yuvarlak kalıbın içine yerleştirin. 200 dereceli fırında 9 dakika pişirin. İç malzemesi için dolmalık fıstığı, soğanı, kabakları, ıspanakları, domatesleri, tuz ve karabiberini de ilave edip zeytinyağında kavurun. Sos için tereyağı, limon suyu, kabuğunun rendesi, nişasta ve zerdeçalı tavada pişirin. Tuz ve karabiberi de ekleyin. Balık piştikten sonra tabağına alıp içine hazırladığınız malzemeyi ekleyin. Sosu gezdirip servis yapın.
- 2 adet levrek fileto
- 100 gr ıspanak
- 50 gr dolmalık fıstık
- 1 adet domates ve kabak
- Yarım soğan
- 100 gr tereyağı
- 1 adet limon kabuğu rendesi ve limon suyu
- 20 gr nişasta
- 10 gr zerdeçal
- Yeterince karabiber ve tuz
0 yorum: