Kabaklı Beykoz Kebabı Tarifi


Biraz sıvı yağ ile kuşbaşı doğranmış kuzu etini kavuruyoruz. Defne yaprağı, tane karabiber, rendelenmiş sarımsak ve iri doğranmış soğanı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Salçayı ekliyoruz. Üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz. Kabakları ince bir şekilde uzunlamasına dilimliyoruz. Sıvı yağ ile önlü arkalı olarak kızartıyoruz. Kabakları kızardıktan sonra biraz tuzla harmanlıyoruz. 2 kabak dilimini biri yatay biri dikey olmak üzere üst üste koyuyoruz.
Ortasına kuzu etinden koyup uçlarını birleştirip ters çevirerek Borcam’a diziyoruz. Üzerlerine kürdan takıyoruz.Domates ve biberi doğrayıp kürdanın uçlarına sokuyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında biraz daha pişirip servis ediyoruz.
kabakli beykoz kebabi tarifi 525b8142004f6 Kabaklı Beykoz Kebabı Tarifi
    • 5 kabak
  • 300 gram kuzu eti
  • 2 defne yaprağı
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 soğan ve 2 diş sarımsak
  • Tane karabiber
  • Sıvıyağ
  • 2 domates ve biber
  • Tuz ve su

0 yorum: