Sebzeli Piliç Tarifi


Pilicin ince tüyleri ocak alevinde yakılır. İçi dışı yıkandıktan sonra, suyu sıkılmış yarım limon ile iyice ovulur. 20- 30 dakika bekletilir. Sonra butlar ve kanatlar çıkarılır. Göğüs kafesi iki parçaya ayrılır. Çelik bir tencerenin altına etler dizilir. Tuz, karabiber serpilir. Sebzeler yıkanır. Soğan, sarımsak, biber, domates küçük küçük; fasulye, kabak, patlıcan, kuşbaşı doğranıp hepsi karıştırılarak harmanlanır. Pilicin üzerine yerleştirilip, tuz, karabiber serpilir.
İki kaşık sıvı yağ gezdirildikten sonra tencerenin kenarından 1 bardak su konur. Orta ateşte sebzeler fazla ezilmeden pişirilir. Ateş kapatıldıktan sonra 15 dakika kadar tencerenin kapağı kapalı olarak dinlendirilir ve servis yapılır.
sebzeli pilic tarifi 525b83291e4d5 Sebzeli Piliç Tarifi
    • 1 piliç veya 4 parça kemikli göğüs eti
  • 2 adet soğan
  • 3- 4 diş sarımsak
  • 2- 3 çarliston biber
  • 100-150 gr. taze fasulye
  • 2 kabak
  • 1 patlıcan ve 2 domates
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber

0 yorum: