Patlıcanlı İstim Kebabı Tarifi


Bir tencereye doğranmış soğanları, yıkanmış kuzu etiyle 1 kaşık yağ koyup arada karıştırarak suyunu çektirin. Kabukları ve çekirdeleri çıkartılarak doğranmış 2 adet domates katın. 5 dk sonra 2 bardak sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirin. Patlıcanları alacalı soyup yarım parmak uzunlamasına keserek doğrayın; üzerine tuz serpin. Yarım saat bekletin; suyla yıkayıp kurulayın. Patlıcanları, açık pembe kızartın ve yağını süzdürerek kağıt peçete üzerine koyun.
Küçük komposto kasesinin içine çaprazlama iki adet patlıcan yerleştirin. Eti süzgece boşaltın, 3 veya 4 adet kebap etini patlıcanın ortasına koyun. Patlıcanın uçlarını etin üstüne kapatın ve çevirerek fırın tepsisine yerleştirin. Tepelerine yuvarlak bir dilim domates ve kesilmiş dolmalık biber yerleştirip, bir kürdan batırın. Etin sosunu üzerine gezdirin, biraz daha su katın. Üstü kapalı olarak kısık ateşte veya folyo kapatarak fırında 15-20 dakika pişirin.
patlicanli istim kebabi tarifi 525b8222502f6 Patlıcanlı İstim Kebabı Tarifi
    • Kemiksiz iri kuşbaşı 1 kg kuzu eti
  • 2 orta boy soğan ve domates
  • yemek kaşığı margarin
  • Tuz ve karabiber
  • 4 iri kemer patlıcan ve 3 dolmalık biber
  • 1 bardak ayçiçek yağı
  • 7-8 adet kürdan

0 yorum: