Patlıcan Silkme Tarifi


Patlıcanların saplarını keserek bir parmak kabuk bir parmak boşluk bırakıp soyun ve uzunlamasına iki parçaya bölüp iki parmak eninde doğrayın. Bir miktar tuz serperek yarım saat bekletin. Etleri ince doğranmış soğan ve yağla ateşe koyup kısık ateşte suyunu çektirin. Kabukları çıkartılarak doğranmış bir domates, tuz ve karabiber katın. Domates suyunu çekince yıkanmış patlıcanları doğranmış domates, biber ve ayıklanmış arpacık soğanını ekleyin. 
1,5 bardak sıcak su ekleyin, tencereyi arada silkeleyerek 30 dk pişirin.
patlican silkme tarifi 525b8229e68d5 Patlıcan Silkme Tarifi
    • 1 kg patlıcan
  • 250 gram kuşbaşı kuzu eti
  • 3 orta boy domates, 2 orta boy soğan
  • 100 gr arpacık soğan
  • yeşil biber
  • 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz ve karabiber

0 yorum: