Limonlu Tavuk Tarifi
Tavuk bonfileyi kuşbaşı olarak doğrayalım. Yıkayıp derin bir tencereye koyalım. Suyunu salıp çeksin. Tereyağını ekleyip etleri iyice kızartalım. Tavuklar kızarınca 1 su bardağı sıcak su, limon suyu ve süt kreması konup 5 dakika kaynatılır. Diğer tarafta yarım bardak sütün içinde 1 kaşık (tepeleme) un iyice karıştırıp kaynayan tavukların üzerine dökülür. Tuz ve karabiber eklenir. Koyulaşana kadar kaynatılır. Altı söndürülüp maydanozla süslenip servis yapılır.
- 500 gr tavuk bonfile
- 1 su bardağı su
- 3 çorba kaşığı tereyağ ve limon suyu
- İstenirse 1 kutu süt kreması
- 1 çorba kaşığı un
- Yarım su bardağı süt
- Tuz ve karabiber
0 yorum: