Limonlu Tavuk Tarifi


Tavuk bonfileyi kuşbaşı olarak doğrayalım. Yıkayıp derin bir tencereye koyalım. Suyunu salıp çeksin. Tereyağını ekleyip etleri iyice kızartalım. Tavuklar kızarınca 1 su bardağı sıcak su, limon suyu ve süt kreması konup 5 dakika kaynatılır. Diğer tarafta yarım bardak sütün içinde 1 kaşık (tepeleme) un iyice karıştırıp kaynayan tavukların üzerine dökülür. Tuz ve karabiber eklenir. Koyulaşana kadar kaynatılır. Altı söndürülüp maydanozla süslenip servis yapılır.
limonlu tavuk tarifi 525b824b9e2f0 Limonlu Tavuk Tarifi
    • 500 gr tavuk bonfile
  • 1 su bardağı su
  • 3 çorba kaşığı tereyağ ve limon suyu
  • İstenirse 1 kutu süt kreması
  • 1 çorba kaşığı un
  • Yarım su bardağı süt
  • Tuz ve karabiber

0 yorum: