Bayat Ekmek Köftesi Tarifi


Bayat ekmeği içi su dolu derin bir kasede 5 dakika kadar bekletin. İyice yumuşayan ekmeği iki elinizle sıkın ve yoğurma kabına alın. Köftelik bulguru ekmeğe ilave edip, iyice yoğurun ve ağzı kapalı olarak yarım saat bekletin. Ekmeğin ıslaklığı sayesinde bulgur şişecektir. Bu karışıma minik doğranmış kuru soğan, nane, salça, un ve tuzu ilave edip iyice yoğurun. Elde ettiğiniz hamur eğer size göre katı olursa biraz su, ya da cıvık olursa biraz un ilave ederek kıvamını ayarlayabilirsiniz.
Bu hamurdan yumurta büyüklüğünde parça koparıp, elde yuvarlayın ve üzerilerine hafifçe bastırın. Köftelerinizi bol sıvı yağda kızartın. Kızaran köftelerinizi ılık olarak servis edebilirsiniz.
bayat ekmek koftesi tarifi 525b8250d6ce8 Bayat Ekmek Köftesi Tarifi
    • Yarım bayat ekmek
  • 1 çay bardağı köftelik bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı un ve 1 çay kaşığı tuz
  • Kızartmak için: sıvı yağ

0 yorum: