Buharda Tavuk Göğsü Tarifi



Buhardaki su içine taze kekik, taze nane ve tane karabiber atın. Tavuk göğsünü enine kesip içini rendelenmiş zencefille doldurun, üzerine tuz ve karabiberini ilave edip buhar tenceresine yerleştirip 5 dakika pişirin. Ayrı bir yerde patatesleri küp doğrayın. Zeytinyağı ile tereyağını kızdırın. Patatesleri, tuzu, karabiberi ekleyip bir süre kavurun. Pişmeye yakın taze baharatları ilave edip ocaktan alın. Domates sosunu kaynatın, kekik, tuz ve karabiber ekleyip bir süre pişirin. 
Tavuğu dilimleyin, patateslerle servis tabağına alın. Sosu da gezdirip servis yapın.
buharda tavuk gogsu tarifi 525b8128c27cd Buharda Tavuk Göğsü Tarifi
    • 1 adet tavuk göğsü
  • 5 adet haşlanmış patates
  • 150 gr tereyağı
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 100 gr domates sosu
  • 1 tutam taze nane, kekik, taze fesleğen
  • 1 tutam rendelenmiş zencefil ve karabiber
  • Yeterince tuz

0 yorum: