Kıymalı Pırasa Dolması Tarifi


Pırasaların kök ve yeşil kısımlarını kesin. Beyaz gövdeyi 6 cm boyunda doğrayın ve uzunlamasına biraz kesin. Göbek kısmını çıkartın. Kalın beyaz yaprakları kaynar tuzlu suya atarak bir iki dk haşlayıp süzgece alın. İnce doğranmış soğanları, 1 kaşık yağla hafifçe çalkalayın. Yıkanmış pirinç, tuz ve 1/2 bardak su katıp suyunu çektirin. Ilık duruma gelince kıyma, salça, kıyılmış dereotu, maydanoz, karabiber ve bir yumurta akı katıp karıştırın. 
Pırasa yapraklarına birer tatlı kaşığı içten koyup uçlarını kapatın ve düz bir tencereye dizin. 1 kaşık yağ ve 2 bardak su koyup kısık ateşte pişirin. Yumurta sarısı, limon suyu ve suyla hazırladığınız terbiyeyi üzerine döküp indirin.
kiymali pirasa dolmasi tarifi 525b8216bba45 Kıymalı Pırasa Dolması Tarifi
    • 5 adet kalın dolmalık pırasa
  • 2 orta boy soğan
  • 250 gr kıyma
  • yemek kaşığı tereyağı veya margarin, domates salçası
  • 1/2 demet dereotu ve maydanoz
  • 3 çay kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • Terbiyesi; 1 yumurta; 1/2 bardak su, 1/2 limon suyu

0 yorum: