Kuzu Tandır Tarifi


Domateslerin, soğanların ve havuçların kabuklarını soyun. Geniş bir tepsi içine kuzu budunu, soğanları, havuçları, domatesleri, sivri biberleri ve maydanoz saplarını yerleştirin. Üzerine tuz ve karabiber serperek 200 derecelik fırına koyun. Etin piştiğine emin olduktan sonra ki bu yaklaşık 40-45 dakika sürebilir fırından çıkartın. Tepsideki sebzeleri ayırarak mikserden geçirin. 1 çay bardağı et suyunu da ekleyerek püre haline getirin. Servis tabağına püreyi ve eti yerleştirin.
kuzu tandir tarifi 525b8300522f8 Kuzu Tandır Tarifi
    • 800 gram kuzukol
  • 2 adet havuç
  • 2 adet soğan
  • 1 demet maydanoz sapı
  • 2 adet sivri biber
  • 1 çay bardağı et suyu
  • Sıvı yağ
  • Tuz, karabiber

0 yorum: