Fajita Tarifi


Geniş bir kaba eti alarak, temizlenmiş küp küp kesilmiş kış sebzeleri karışımını baharat ve zeytinyağı ile karıştırıp, bu harcı etin üzerine dökünüz. Döküldükten sonra alüminyum folyo ile üzerini kapatıp, 2 gün dinlenmeye bırakınız. 140-160 dereceli fırına hazırlanan harçla beraber pişirmeye koyunuz. 2-3 sefer de üzerine soda dökerek yarı freyt yarı stim fırında üzeri alüminyum folyo ile kapalı olarak 170 dakika pişiriniz. Piştikten sonra jülyen dilim servis ediniz.
Steyin üzerine közlenmiş halka kırmızı biber, halka kuru soğan hafif soteleyip kaynamış konsome ve soya sosu ile servis ediniz.
fajita tarifi 525b82ed7cba1 Fajita Tarifi
  • 3 kg süt danası
  • 15 gr tane beyaz biber
  • 150 gr ayçiçek yağı
  • 15 gr tuz
  • 1 kg temizlenmiş kış sebzesi
  • 15 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 3 şişe soda
  • 30 gr soya sos
  • 50 gr mercan köşk
  • 400 gr kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 2 bağ maydanoz

0 yorum: