Fırında Mantarlı Tavuk Tarifi


Mantarları doğrayıp limonlu suda kararmaması için yarım saat bekletin. Bir tencerede kuşbaşı doğranmış tavukları ateşe koyun. Tavukları biraz çevirip yıkanmış mantarları ve minik minik doğranmış sarımsakları ilave edip karıştırmaya devam edin. Baharatını ve salçasını ayarlayıp malzemeler pişmeye başlayınca ısıya dayanıklı bir kaba biraz sıvı yağ gezdirip tavukları kaba alıp üzerine rendelenmiş kaşar peynirini gezdirip önceden 170 derece de ısıtılmış fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin.
firinda mantarli tavuk tarifi 525b83053905e Fırında Mantarlı Tavuk Tarifi
    • 350 gram mantar
  • 1 kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
  • 2 diş sarımsak
  • yemek kaşığı salça
  • ½ limon
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • Tuz
  • Köri

0 yorum: