Çökertme Tarifi


Tenceremizin içerisine yağı koyuyoruz Soğan ve sivri biberde tencereye ekleyerek soteliyoruz. Üzerlerine dana etimizi ekleyip, hepsiyle birlikte soteliyoruz. Soteleme işlemi bittikten sonra üzerine salça ekliyoruz. Salçadan sonra üzerine sıcak su ilave ediyoruz. Sudan sonra üzerine istediğiniz kadar tuz ve karabiber ekiyoruz. En son olarak etimizi kaynamaya bırakıyoruz. 20 -25 dakika yeter. 25 dakika sonunda üzerine patatesimizi ilave ederek, etle birlikte harmanlıyoruz.
cokertme tarifi 525b814664a32 Çökertme Tarifi
    • 200 gr kuşbaşı dana eti (Yağsız ve sinirsiz tranç)
  • 1 adet orta boy soğan ve domates
  • 1 adet sivri biber
  • yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 adet orta boy patates
  • 200 gram tava yoğurdu
  • Tuz ve karabiber

0 yorum: