St. Petersburg Köftesi Tarifi
Derin bir karıştırma kabında yukarıdaki tüm malzemeleri karıştırıp, sıkıca yoğuruyoruz. Elimizi ıslatıp, ceviz büyüklüğündeki parçaları yuvarlayıp, parmak şeklini veriyoruz. Köfteleri bir tabağa yaydığımız una batırıp, tavada kızdırdığımız sıvı yağda kızartıyoruz. Servis tabağına köfteleri yerleştirip, üzerine hazırladığımız mantarlı sosu dökelim ve servise sunalım.
SOSUN TARİFİ: Saplı küçük bir tencerede yağı eritip, unu ilave ediyoruz ve karıştırmaya devam ederken hemen sütü ve haşlanmış, doğranmış mantarları ilave edip, yine sürekli karıştırarak, sosun topaklanmasını engelliyoruz. Tuz ve karabiberi ilave edip, muhallebi kıvamına gelen sosun altını söndürüyoruz.
- 500 gram köftelik kıyma (Tavuk kıyması da olabilir)
- 1 yemek kaşığı tereyağı,
- 1 tatlı kaşığı un, 1 su bardağı süt,
- 1 bardak haşlanmış doğranmış mantar
- 1 bardak robotta çekilmiş mantar
- 2 beyaz ekmek içi ve 2 yumurta
- 1 çay kaşığı tuz, yenibahar ve kırmızı biber
- Kızartmak İçin; yarım su bardağı sıvı yağ
0 yorum: