Hünkar Beğendi Tarifi
İnce doğranmış soğan ve et, yağ ile kavrulur. Soyulmuş ve doğranmış domates konup karıştırılır. Su (2- 3 bardak) ilave edilerek etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tuz ve karabiber atılır. Etin suyu 1- 1,5 kepçe kadar olmalıdır. Patlıcanlar ucundan başlayarak ocakta çevire çevire közlenir. Kabukları soyulup incecik kıyılır. Yağ ile un hafif pembe kavrulur. Patlıcanlar, rende kaşar, süt konup karıştırarak pişirilir. Tuz atılır.
- Püresi için:
- 6 patlıcan
- 1 kaşık un, 1 kaşık yağ
- 2 kaşık kaşar peyniri rendesi
- 1 su bardağı süt
- 1 avuç maydanoz
- Tuz, karabiber
- Kebap için:
- Koyun veya dana 1 kg. kuşbaşı et
- 2 soğan ve 2- 3 domates
- 2 kaşık yağ, tuz, karabiber
0 yorum: