Hünkar Beğendi Tarifi


İnce doğranmış soğan ve et, yağ ile kavrulur. Soyulmuş ve doğranmış domates konup karıştırılır. Su (2- 3 bardak) ilave edilerek etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tuz ve karabiber atılır. Etin suyu 1- 1,5 kepçe kadar olmalıdır. Patlıcanlar ucundan başlayarak ocakta çevire çevire közlenir. Kabukları soyulup incecik kıyılır. Yağ ile un hafif pembe kavrulur. Patlıcanlar, rende kaşar, süt konup karıştırarak pişirilir. Tuz atılır.
hunkar begendi tarifi 525b828ad1beb Hünkar Beğendi Tarifi
    • Püresi için:
  • patlıcan
  • 1 kaşık un, 1 kaşık yağ
  • 2 kaşık kaşar peyniri rendesi
  • 1 su bardağı süt
  • 1 avuç maydanoz
  • Tuz, karabiber
  • Kebap için:
  • Koyun veya dana 1 kg. kuşbaşı et
  • 2 soğan ve 2- 3 domates
  • 2 kaşık yağ, tuz, karabiber

0 yorum: