Tavuk Doldurma Tarifi


Yıkanmış tavuğun içine doğranan soğanlar ve maydanozlar doldurulur, patates, havuz, yeşil biber, domatesdoğranıp pişirilecek tepsiye yada yayvan tencereye dizilir. üstüne salçalı, baharatlı, yağlı su dökülür. Bu karışımın üstüne içi doldurulmuş tavuk yerleştirir ve fırına verilir. 15 dakika sonra tavuk alınıp derisi isteğe bağlı olarak çıkarılır. Tavuğun her tarafına yoğurt sürülür ve tekrar fırına sürülür. Piştikten sonra alınıp sıcak servis yapılır.
tavuk doldurma tarifi 525b836a22804 Tavuk Doldurma Tarifi
    • 1 adet bütün tavuk
  • 1 demet maydanoz
  • 2 büyük boy soğan
  • Garnitür
  • 1 kilo patates
  • Yeşil biber
  • Zeytinyağı
  • 1 kase yoğurt
  • 3 tane domates
  • 2 kaşık salça
  • Arzu edilen baharatlar

0 yorum: