Süt Dana Bonfile Tarifi
Sebze suyu için; havuç, rosemary, soğan, defne yaprağı ve pırasayı suda 2 saat boyunca kaynatın. Bonfileyi bir kapta biraz zeytinyağı, bir miktar tuz, bir miktar karabiber, defne yaprağı ve rosemary koyarak marine edin. Eti bu şekilde 2 saat kadar bekletin. Mantarları doğrayıp zeytinyağı ile soteleyin. Arada içine 3-4 kepçe sebze suyu ilave edin, tuzunu ve karabiberini de koyduktan sonra ocağın altını kısarak pişmeye bırakın.
Mantarlar pişince içine doğranmış domatesleri ekleyin, bir süre daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Ayrı bir tavaya zeytinyağı koyun, içine defne yaprağı, taze rosemary ve tuz katıp 1 dakika kadar kavurun. Ardından içine enginarları da ekleyip arkalı önlü kavurun. Kavrulduktan sonra içine tat vermesi için doğranmış arpacık soğan ilave edin. Arpacık soğanlar piştikten sonra 2-3 kepçe sebze suyu koyup karıştırın. Ocağın altını kısıp pişmeye bırakın. Piştikten sonra enginarları küçük parçalara bölün. Et hazır olunca tavaya koyup kızartmaya başlayın. Kızarınca yağıyla birlikte fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirin.
Tavada doğramış köz patlıcanları zeytinyağında kavurun, içine safran, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip 1-2 defa karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Et piştikten sonra servis tabağına alın, yanına sebzeleri ekleyip taze baharatlarla süsleyerek servis yapın.
- 200 gr bonfile
- 1 tatlı kaşığı safran
- 2 adet kestane mantarı
- 1 adet orta boy domates ve patlıcan
- 2-3 dal maydanoz ve taze rosemary
- 3-4 adet defne yaprağı ve taze fesleğen
- 1 arpacık soğan, 4 adet enginar
- 1 su bardağı sebze suyu
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz
0 yorum: