Paneli Parmak Tavuk Tarifi
Öncelikle tavuklarımızı tuz ve biberle tatlandırıyoruz. Tavuklardan sonra panemizin içerisine tuz, biber, toz maydanoz ve kurutulmuş domates ekliyoruz. Sonra elimizle karıştıyoruz. Önce tavuklarımızı normal una buluyoruz, sonra yumurtaya banıyoruz, en son olarak da galeta unu ile paneliyoruz. Panelediğimiz tavukları 170 derecelik yağda kızartıyoruz. Kızaran tavuklarımızı tabağımıza alıyoruz. Tavukların yanına Akdeniz yeşillikleri ve domateslerle süslüyoruz.
- Galeta unu
- Normal un
- 1 çırpılmış yumurta
- 1 adet patates
- 7 parmak tavuk
- Akdeniz yeşillikleri
- Çeri domates ve maydanoz
- Biraz susam, tuz ve karabiber
0 yorum: