Patlıcan Kıymalı Karnıyarık Tarifi
Patlıcanların iki ucundan 3-4 cm uzunluğunda kabuk bırakarak orta kısmını soyun. Bıçakla ayırmadan uzunlamasına bir çizik yapın. Tuzlu suda 15 dk bekletin. Patlıcanları sudan sıkarak çıkarıp kurulayın. Yağlayıp elektrik ocağı veya kızgın fırında çevirerek böttürün. (Sebzelerin yağda az bir sure kavrulması işlemine verilen ad.) İnce doğranmış soğanı kalan sıvı yağda börttürün: kıymayı koyup suyu çekene dek kavurun. Sonra da rendelenmiş domates, tuz ve karabiber katın.
Patlıcanları, bir tepsiye sıralayın. Kesik yerinden açarak içlerini kıymalı içle doldurup kıyılmış maydanoz serpin. Üstlerine birer dilim domates ve biber yerleştirin. 1 kaşık yağ ve yeterince su katıp kısık ateşte veya fırında pişirin.
- 1 kg patlıcan (6 tane)
- 1 kahve fincanı ayçiçek yağı
- 1 yemek kaşığı margarin
- 250 gr kıyma
- 3 orta boy soğan ve domates
- 3-4 adet yeşil biber
- 1/2 demet maydanoz
- Tuz ve karabiber
0 yorum: