Cirdingiş Tarifi
2 litre suyun içinde tavuğumuzu parçaladıktan sonra haşlıyoruz. Tavukları haşlama suyundan alıp soğumaya bırakıyoruz. Tavuk suyunun yarısını büyük bir tencereye alıp 1 litre de normal su ilave ediyoruz. Diğer yanda hamurumuzu hazırlıyoruz. Bunun için; unu ve tuzu yoğurma kabına alıp suyunu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz. 10-20 dakika kadar dinlendirdiğimiz hamurdan büyük parçalar koparıp merdaneyle açıyoruz ve şeritler kesiyoruz.
Daha sonra bu şeritleri elimizle yuvarlayarak serçe parmak kalınlığına getirip yaklaşık 2 parmak eninde kesiyoruz. Kalburabastıda olduğu gibi hamurun üzerine basıp yuvarlayarak inceltiyoruz ve unlanmış tepsiye diziyoruz.( Bu miktardaki unla iki tepsi hamur elde ediyoruz.)
Artık haşlanma aşamasına geldik. Önceden tencereye hazırladığımız suyu ocağa alıp kaynatıyoruz. Tuzunu ve 2 kaşık sıvı yağını ilave ediyoruz. Daha sonra haşlanmak üzere hamurlarımızı kaynar suya atıyoruz. Yaklaşık 20 dakika kadar haşlanmaları gerekiyor. (Kontrol ederken ortadan böldüğümüz hamurların iç kısımları hala beyazsa daha pişmemiş demektir.) Haşlanan hamurları servis tabağına alıyoruz.
Hamurlar haşlanırken sosunu da hazırlıyoruz: Bunun için sarımsakları rendeliyoruz. 3 yemek kaşığı kadar tereyağını eritip sarımsak, salça,nane ve pul biberini ekliyoruz. Tavuk suyundan da 1-2 kepçe koyup 5 dakika kadar pişiriyoruz. Sosumuz da hazır. Servis tabağına aldığımız hamurların üzerine didiklenmiş tavuk etlerini koyup sosunu da üzerine gezdiriyoruz.
- 1 bütün tavuk
- 1/2 kg. un
- Tuz
- Aldığı kadar su
- 5-6diş sarmısak
- Tereyağı, pul biber, nane, domates salçası
0 yorum: